Morran i äppelhagen

Vi har en av Stockholms största Ridanläggningar uppdelat på elva stall som ger ”småstadskänsla”. På ridanläggningen finns två ridhus och ett brett utbud av träningsmöjligheter för dressyr och hoppning. Det kommer regelbundet en mängd olika tränare inom dessa dicipliner till gården. Vi har också en aktiv klubb – Stäketryttarnas Hästsportförening – som ökar trivseln och engagemanget på Almare Stäkets Säteri.

Gården och stallen

Förutom att ta hand om din häst och delta i respektive stalls gemensamma aktiviteter så hjälps vi varje sommar åt att tvätta våra stall gemensamt och du behöver även tvätta din egna box och vid behov även bättringsmåla den, det är ett ansvarar ni som hyresgäst hos oss har.

På kartan nedan ser du var de olika stallen ligger i förhållande till varandra samt var ridhus och skrittmaskin ligger. Toaletter finns på Stora Ridhusets gavel.

Förteckning över våra stall med kontaktuppgifter till stallansvarig och vilken typ av service de olika stallen erbjuder »

Karta över Almare Stäket

1. Hinderboden 2. Norrgården 3. Mellangården 4. Sörgården 5. Bullerbyn 6. Lillstallet 7. Havrelådan 8. Kuskstallet 9. Arbetsstallet 10. Ponnystallet/traktorstallet 11. Polostallet

Föreningen vänder sig till dig som är intresserad av hästar och vad det innebär med ridning, träning och tävling och där du kan vara med och påverka. Vår målsättning är att vara en förening för alla, där alla ska kunna känna sig trygga, känna glädje, få möjlighet att utvecklas och ha roligt med hästar.