Viktigt nyhet gällande EHV-1 virus

Nu stänger vi Stäket, det gäller både för inkommande och utgående ekipage. Det innefattar även stall Nybygget och Stäketsholm. I första etapp är anläggningen stängd till 7/3. Ni som är ansvariga för träningar med utomstående ekipage, vänligen meddela dem Tina WiséenNina LatumaaSofie EidenstenJenny Frelin. Har ni veterinärbesök eller annan resa med häst, som är inplanerade och kan bokas om vänligen gör detta. Informera alla inkommande hovslagare och tränare om risken och be dem byta kläder och skor inför besök till Stäket. Jätte viktigt att ni även informerar era medryttare om detta. Samt att ni fortsätter tempa era hästar och göra statistik över detta. Om vi alla hjälpa åt kommer vi tillsammans att få bukt med detta virus. Vi har inga sjuka hästar konstaterade hos oss. Alla stallen tempar och för statestik över detta.

RIDANLÄGGNINGEN

Vi har en av Stockholms största Ridanläggningar uppdelat på elva stall som ger ”småstadskänsla”. På ridanläggningen finns två ridhus och ett brett utbud av träningsmöjligheter för dressyr och hoppning. Det kommer regelbundet en mängd olika tränare inom dessa dicipliner till gården. Vi har också en aktiv klubb som ökar trivseln och engagemanget på Almare Stäkets Säteri. Klubben heter Stäketryttarnas Hästsportförening.

STÄKETRYTTARNA

Föreningen vänder sig till dig som är intresserad av hästar och vad det innebär med ridning, träning och tävling och där du kan vara med och påverka. Vår målsättning är att vara en förening för alla, där alla ska kunna känna sig trygga, känna glädje, få möjlighet att utvecklas och ha roligt med hästar.

Kontakta oss

Skicka oss ett mejl så hör vi av oss.