GÅRDSBUTIKEN

Vi har upptagit en gammal livsviktig tradition för att berika gårdens skörd. Honungen är främst från Lind och Äppelblom.  Johans morfars far Gustaf Björnstjerna var den som startade  biodlingen på Stäket, han såg binas viktiga arbete som en naturlig del i att förbättra och höja kvaliteten på gårdens skörd. Han var också övertygad om binas mångsidiga nyttosidor, själv lät han sig bli stungen många gånger om för att detta skulle bota hans reumatism! Sant eller inte, välkommen att prova!

Ni hittar också vår Äppelmust som görs på gårdens ca 80 äppelträd. Här finner ni gamla svenska sorter som Risäter, Rossvik, Gyllenkroksastrakaner, Gul Richard, Åkerö etc. Musten säljs i flaskor och dunkar och är lätt pastöriserad.

Vi säljer också lammkött och lammfällar från våra egna Gutelamm! Fåren går ute året runt och har stora betesmarker på Stäketsön. De är väldigt sociala, främst baggen Thule som stolt tar hand om sin flock! Närmare jul kommer det även finnas rökt fårfiol till salu. Även vilt kött så som vildand och rådjur finns till försäljning vid tillgång. Sedan 2014 har vi också köttkor som går ute hela året.

Varmt välkomna!

ÖPPETTIDER

Än så länge har vi inga bestämda öppettider, ring gärna och fråga.

Kontakta oss

Skicka oss ett mejl så hör vi av oss.