RIDANLÄGGNINGEN

Vi har en av Stockholms största Ridanläggningar uppdelat på elva stall som ger ”småstadskänsla”. På ridanläggningen finns två ridhus och ett brett utbud av träningsmöjligheter för dressyr och hoppning. Det kommer regelbundet en mängd olika tränare inom dessa dicipliner till gården. Vi har också en aktiv klubb – Stäketryttarnas Hästsportförening – som ökar trivseln och engagemanget på Almare Stäkets Säteri.

GÅRDEN OCH STALLEN
I våra 11 stall har vi sammanlagt plats för 91 hästar, varav 26 är uteboxar som används framförallt på sommarhalvåret. Vi hjälps åt att skapa en fin stämning på gården och det är viktigt att vi alla hjälps åt med glada tillrop och omtanke om varandra. Vi har ett mysigt Cafe i Polobaren som ni gärna få stötta med att köpa mat och fika men om det skulle vara stängt så finns det fikaplatser runt nästan alla stall som stallen själva ansvarar för.

Förutom att ta hand om din häst och delta i respektive stalls gemensamma aktiviteter så hjälps vi varje sommar åt att tvätta våra stall gemensamt och du behöver även tvätta din egna box och vid behov även bättringsmåla den, det är ett ansvarar ni som hyresgäst hos oss har.

På kartan nedan ser du var de olika stallen ligger i förhållande till varandra samt var ridhus och skrittmaskin ligger. Toaletter finns på Stora Ridhusets gavel.

Förteckning över våra stall med kontaktuppgifter till stallansvarig och vilken typ av service de olika stallen erbjuder »

1. Hinderboden   2. Norrgården   3. Mellangården   4. Sörgården   5. Bullerbyn   6. Lillstallet   7. Havrelådan  8. Kuskstallet  9. Arbetsstallet  10. Ponnystallet/traktorstallet  11. Polostallet

Föreningen vänder sig till dig som är intresserad av hästar och vad det innebär med ridning, träning och tävling och där du kan vara med och påverka. Vår målsättning är att vara en förening för alla, där alla ska kunna känna sig trygga, känna glädje, få möjlighet att utvecklas och ha roligt med hästar.

Kontakta oss

Skicka oss ett mejl så hör vi av oss.